RECEPTY ADVENI

Brusinkovo-ořechový chlebík

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Brusinkovo-ořechový chlebík

Hlavní přísady

Čiroková mouka 250 g
Čiroková mouka 250 g
Koupit
Pohanková mouka 250 g
Pohanková mouka 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Brusinkovo-oříškový chlebík oceníte nejen při svátečních příležitostech, ale také ráno na sladkou snídani. Kombinace skořice a ořechů vám při pečení navíc rozvoní celý byt.

Troubu předehřejme na 180 °C. Formu na biskupský chlebík vytřeme kokosovým olejem.

Smícháme všechny suché ingredience až po mletou skořici. Rozmícháme s mandlovým mlékem a nakonec vmícháme nasekané ořechy i rozmrazené brusinky. Hustější a lepivé těsto přesuneme do připravené vymazané formy, lehce uhladíme a pečeme 50–60 minut. Necháme chladnout na mřížce, po pár minutách vyjmeme z formy a necháme úplně vychladnout na mřížce. Podáváme podle chuti, ideálně s pořádnou dávkou oblíbeného teplého nápoje a lžičkou zdravého medu.