RECEPTY ADVENI

Brownies z kokosové mouky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Brownies z kokosové mouky
Kokosová mouka 250 g
Hlavní přísada
Kokosová mouka 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Máme tady další z bezlepkových brownie. Tentokrát nebudeme používat žádné obilniny, jen skvělou a výživnou kokosovou mouku a kakaový prášek. K tomu jsem přidala trochu baobabu, který dodá koláčku minerály a vitamíny navíc. Žádné mléko, žádný med, jen zdravější pochoutka plná vlákniny.

Troubu předehřejte na 160 °C. Formu o velikost 20×20 cm vyložte papírem na pečení.

Hrašku smíchejte s rostlinným mlékem a nechte pár minut odstát. Smíchejte suché ingredience, ke kterým přidejte hraškovou hmotu, med a banánové pyré. Dobře promíchejte. Vmíchejte nasekané ořechy či ovoce podle své volby, případně můžete přidat kousky hořké čokolády. Těsto přesuňte do formy a pečete 30–35 minut. Brownies se bude zdát nedopečené, nechte chladnout ve formě a krájejte až po úplném vychladnutí!