RECEPTY ADVENI

Brownies indické maminky

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Brownies indické maminky
a Kurakkanová mouka 250 g
Hlavní přísada
a Kurakkanová mouka 250 g
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Ráda objevuje nové a neobvyklé suroviny a zkouší, jak se dají použít ve vaření a pečení bez lepku. Vaří a peče po víc než čtyřicet let, z toho přes deset let bezlepkově.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Čokoládu a máslo nahřejte, až se začnou rozpouštět. Zamíchejte vejce a cukr, trochu našlehejte. Kurakkanovou mouku smíchejte se solí a práškem do pečiva, zamíchejte do čokoládové směsi.

Přeložte do menší formy, buď vymazané máslem nebo vyložené papírem na pečení a pečte v troubě vyhřáté na 150 °C asi 15 minut nebo dokud špejle, zapíchnutá do těsta, se nevytáhne suchá.

Velice čokoládové, neskutečně jednoduché a zdravéééé!