RECEPTY ADVENI

Brokolicovo-hořčičná polévka s bramborovými vločkami

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Brokolicovo-hořčičná polévka s bramborovými vločkami
Bramborové vločky
Hlavní přísada
Bramborové vločky
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Když se řekne mouka do polévky, jen málokoho by napadlo, že zde mouka může mít jinou roli než zahušťující. Hořčičná mouka polévku skvěle dochutí, ale také chrání zeleninu, aby si uchovala co nejvíce svých léčivých látek. Když na závěr přidáte bramborové vločky, nemusíte polévku ani zahušťovat.

Brokolici umyjeme a natrháme na jednotlivé hlavičky. Cuketu oloupeme a nakrájíme na drobno. Zeleninu zalejeme vodou, přivedeme k varu, vmícháme koření a povaříme do změknutí brokolice (na mírném plameni). Poté vyjmeme bobkový list a rozmixujeme na hladký krém (doladíme vodu dle potřeby). Doporučuji ochutnat a nejdříve vmíchat ½ lžičky hořčičné mouky a pak teprve druhou, jelikož vás síla může překvapit. Rozdělíme na talíř a každou porci posypeme 2 lžícemi bramborových vloček a lžičkou nori vloček.