RECEPTY ADVENI

Brokolice v cizrnovém těstíčku

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Brokolice v cizrnovém těstíčku
Cizrnová mouka hladká 250 g, DMT 05.03.2020
Hlavní přísada
Cizrnová mouka hladká 250 g, DMT 05.03.2020
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Papriková salsa

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pokud máte rádi obalovaný květák, obalovaná brokolice vás přímo nadchne. Cizrnové těstíčko jí dodá zajímavou chuť a nebudete potřebovat ani vejce ani strouhanku.

Brokolici rozdělíme na menší hlavičky a dobře omyjeme. Vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, přivedeme k varu a podusíme 5 minut (aby brokolice trochu změkla, ale nesmí se rozvařit). Necháme vychladnout. Papriku v sekáčku rozmixujeme se solí na drobno, přebytečnou vodu slijeme a případně přidáme kapku olivového oleje.

Cizrnovou mouku smícháme se solí a kurkumou a přidáváme studenou vodu za stálého míchání, dokud nám nevznikne husté těstíčko (kašovitá konzistence). V hlubší pánvi rozpálíme ghí a vkládáme do něj brokolici, kterou obalujeme v připraveném těstíčku. Smažíme do zlatova ze všech stran (několik minut). Vkládáme do hrnce s papírovou utěrkou, která nám odsaje přebytečný tuk, hrnec uzavřeme, aby nám brokolice nevychladla do podávání. Podáváme s paprikovou salsou, dále třeba s ořechovou omáčkou, v případě tolerance mléčných výrobků – s tolerovaným jogurtem s koprem a pořádnou dávkou čerstvého salátu (nebo bramborem).