RECEPTY ADVENI

Brokolice v cizrnovém těstíčku

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Brokolice v cizrnovém těstíčku
Cizrnová mouka hladká 250 g
Hlavní přísada
Cizrnová mouka hladká 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Papriková salsa

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pokud máte rádi obalovaný květák, obalovaná brokolice vás přímo nadchne. Cizrnové těstíčko jí dodá zajímavou chuť a nebudete potřebovat ani vejce ani strouhanku.

Brokolici rozdělíme na menší hlavičky a dobře omyjeme. Vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, přivedeme k varu a podusíme 5 minut (aby brokolice trochu změkla, ale nesmí se rozvařit). Necháme vychladnout. Papriku v sekáčku rozmixujeme se solí na drobno, přebytečnou vodu slijeme a případně přidáme kapku olivového oleje.

Cizrnovou mouku smícháme se solí a kurkumou a přidáváme studenou vodu za stálého míchání, dokud nám nevznikne husté těstíčko (kašovitá konzistence). V hlubší pánvi rozpálíme ghí a vkládáme do něj brokolici, kterou obalujeme v připraveném těstíčku. Smažíme do zlatova ze všech stran (několik minut). Vkládáme do hrnce s papírovou utěrkou, která nám odsaje přebytečný tuk, hrnec uzavřeme, aby nám brokolice nevychladla do podávání. Podáváme s paprikovou salsou, dále třeba s ořechovou omáčkou, v případě tolerance mléčných výrobků – s tolerovaným jogurtem s koprem a pořádnou dávkou čerstvého salátu (nebo bramborem).