RECEPTY ADVENI

Brazilské pao

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Brazilské pao
Tapiokový škrob 250 g
Hlavní přísada
Tapiokový škrob 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Brambory nebo batáty uvaříme ve slupce doměkka a rozmačkáme vidličkou na kaši. Přidáme tapiokovou mouku, lahůdkové droždí, sůl, olej a prášek do pečiva a vypracujeme pevné nelepivé těsto. Je-li příliš tuhé a rozpadá se, je možné přidat několik lžic vody, ale doporučuji raději méně než více. Z těsta tvarujeme malé kuličky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 10–15 minut, až kuličky popraskají a začnou růžovět.

Poznámka

Čerstvě upečené pao má mírně žvýkavou konzistenci a chutná opravdu po sýru. Druhý den je tužší, pevnější a nežvýkavé a je možné ho deset sekund nahřát v mikrovlnné troubě.