RECEPTY ADVENI

Bramborovo-kaštanové gnocchi s kaštanovou omáčkou s paraořechy

Bez lepku Bez sóji

Bramborovo-kaštanové gnocchi s kaštanovou omáčkou s paraořechy

Hlavní přísady

Kaštanová mouka 250 g
Kaštanová mouka 250 g
Koupit
Čiroková mouka 250 g
Čiroková mouka 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Gnocchi

Omáčka

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pokud máte rádi gnocchi, nebojte se je ozvláštnit nějakou jinou moukou. Dostanete tak nové jídlo, které potěší nejen vaše chuťové buňky. Kaštanová mouka je přirozeně bezlepková mouka, která dodá gnocchi oříškovou chuť. Když k nim připravíte smetanovou kaštanovou omáčku, budete mít hřejivé jídlo. Mimochodem věděli jste, že  kaštany působí antidepresivně?

Brambory uvaříme den předem ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme (opravdu nechte odležet, aby se těsto nelepilo). Nastrouháme je na jemno na struhadle a vmícháme mouku, sůl a vejce. Zpracujeme v pevné těsto. Vyválíme válec a nakrájíme na jednotlivé kousky, které vytvaruje do kuličky a rozplácneme vidličkou. Vaříme v mírně osolené vodě do vyplavání. Necháme okapat. Můžeme po okapání lehce osmahnout na másle nebo kokosovém oleji pro bezmléčnou verzi.

V nepřilnavém hrnci zpěníme máslo a přisypeme koření (mimo sůl), minutu mícháme a přidáme vodu. Necháme prohřát, stáhneme z ohně a vmícháme smetanu. Nakonec mixérem vmixujeme kaštanovou mouku do vytvoření hladké omáčky. Osolíme a vmícháme nastrouhaný sýr. Nakonec posypeme nasekanými para ořechy.