RECEPTY ADVENI

Bramborovo-jáhlové placky s povidly

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Bramborovo-jáhlové placky s povidly
Jáhlová mouka 250 g
Hlavní přísada
Jáhlová mouka 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí oloupeme a najemno nastrouháme. Promícháme se špetkou soli a postupně přidáváme mouku a rukama vypracujeme hladké nelepivé těsto. Množství mouky záleží na typu a moučnatosti brambor. Z těsta pomoučněnýma rukama tvarujeme menší placičky, které ještě z obou stran poprášíme jáhlovou moukou. Kvalitní nepřilnavou pánev pokapeme několika kapkami oleje, který rozetřeme po celé ploše. Na rozehřáté pánvi placičky z obou stran opečeme. Při obracení je dobré opět přidat kapičku oleje a rozetřít ji, aby se placky nesmažily zcela nasucho. Usmažené placičky podáváme se švestkovými povidly nebo s klevelou.