RECEPTY ADVENI

Biskupský chlebíček s jáhlovou moukou

Bez lepku

Biskupský chlebíček s jáhlovou moukou

Hlavní přísady

Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Koupit
Jáhlová mouka 250 g
Jáhlová mouka 250 g
Koupit
La Teta

Autor receptu

Píše blog o bezlepkové kuchyni, ke které se dostala díky diagnoze celiakie u syna a manžela. Jejím cílem je ukázat lidem, že stravovat se bez lepku nemusí nutně znamenat odbývat se a hledat kompromis. I bezlepková kuchyně může mít téměř identickou chuť jako kuchyně klasická.

Ingredience

Čokoláda na polití

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Na těsto vše smícháme v míse a prohněteme mixérem.

Vylejeme do formy na biskupský chlebíček a pečeme při 180 °C, délka závisí na troubě, po půlhodině doporučuji zkoušet špejlí.

Chlebíček vyklopíme z formy na připravený tác a necháme zcela zchladnout.

Připravíme polevu a přimícháme lžíci zakysané smetany pro lepší krájení a posypeme mandlemi.

Foto: La Teta
  • recept Biskupský chlebíček s jáhlovou moukou