RECEPTY ADVENI

Bezlepkový zelňák

Bez lepku Bez sóji

Bezlepkový zelňák

Hlavní přísady

Rýžová mouka hladká 250 g
Rýžová mouka hladká 250 g
Koupit
Tapiokový škrob 250 g
Tapiokový škrob 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Zelí, majoránka a česnek jsou tak tradiční kombinací, že vás hned první kousek přenese do české přírody a minulosti. Zavzpomínejte si s tímto bezlepkovým koláčem, který je jednoduchý a rychlý. Využijete jej jako rychlou večeři, snídani či třeba na výlety.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Použila jsem plech cca 32×23 cm, vyložený papírem na pečení.

Zelí nakrájíme na menší nudličky a smícháme se solí, kmínem, majoránkou a pepřem. Necháme chvíli odstát. Smícháme mouky, přidáme nastrouhaný balkánský sýr, mléko, vejce i olivový olej a vymícháme v hustší těstíčko. Vmícháme připravené zelí, rozetřeme na plech a dáme péct na 30–35 min, až povrch zezlátne. Necháme lehce vychladnout, ostrým nožem nakrájíme a ihned podáváme nebo necháme vychladnout na mřížce (dá se podávat i studené).