RECEPTY ADVENI

Velikonoční beránek

Bez lepku Bez sóji

Velikonoční beránek
Bezlepková směs na (nejen) sladké pečení BAKE-A-CAKE 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs na (nejen) sladké pečení BAKE-A-CAKE 750 g
 LAHODA bez cenzury

Autor receptu

Jsem blázen do pečení bublanin, bábovek, koláčů, buchet a dortů všeho druhu.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Hody hody doprovody, dejte vejce malovaný! Beránek patří k Velikonocům stejně neodmyslitelně jako mazanec nebo velikonoční nádivka zvaná „hlavička“. Nejlepší beránci z těch, co se nepasou na louce, nýbrž se pečou ve formě, jsou ti z biskupského těsta se spoustou rozinek, kandovaného ovoce a hořkou čokoládou. Uznáváme, není to zrovna dietní dezert, ale když Velikonoce jsou jen jednou za rok…

Oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme s 1 lžící moučkového cukru na tuhý sníh. Žloutky se zbývajícím cukrem utřeme do husté pěny, pomalu po částech přidáváme změklé máslo a dále šleháme.

Do mísy přesejeme směs BAKE-A-CAKE a promícháme jí s práškem do pečiva.

Sypkou směs přidáme k utřeným žloutkům s cukrem a máslem a nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

Do vzniklého těsta zapracujeme rozinky, kandované ovoce a čokoládu.

Forma na beránka musí být pečlivě vymazaná a vysypaná bezlepkovou strouhankou. Pečeme na 170 °C 40 až 50 minut. Po vyjmutí necháme chvíli chladnout ve formě (nejlépe v chladu, na studené podlaze) a potom opatrně vyklápíme.