RECEPTY ADVENI

Bezlepkový nadýchaný koláč s meruňkami

Bez lepku Bez sóji

Bezlepkový nadýchaný koláč s meruňkami
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Pracovní postup

Tento skvělý recept, kde se budou vaše domácí zavařeniny přímo výjimat, mi poskytla Hedvika. Kombinace vlašských ořechů, zavařených meruněk a vůně skořice mi připomíná návštěvu u prarodičů. Voní až k vám, co říkáte?

Troubu zapneme na 175 °C. Menší pekáč (asi 29×20 cm) vyložímeme papírem na pečení.

Smícháme suché ingredience (prvních 7). Zvlášť smícháme kefír se šťávou a olejem. Vmícháme do suché směsi. ¾ těsta vlijeme na připravený plech (těsto je spíše polotuhé, takže musíte trochu rozetřít). Do zbylého těsta vmícháme karob. Po uhlazení rozmístíme hnědé těsto na povrch světlého a pomocí nože uděláme šrafování. Poklademe okapaným ovocem a pečeme 40 minut. Necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.