RECEPTY ADVENI

Bezlepkový chlebík II – tentokrát bez piva

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Bezlepkový chlebík II – tentokrát bez piva

Hlavní přísady

Mouka z hnědé rýže
Mouka z hnědé rýže
Koupit
Cizrnová mouka hladká 250 g
Cizrnová mouka hladká 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Smíchejte zvlášť suché a zvlášť mokré suroviny. Přidejte mokrou směs k suché a pořádně zamíchejte. Vznikne lehce lepivé těsto. Do chleba lze přidat další ingredience dle vaší fantazie – já přidávám kmín, špetku kari a chia semínko. Určitě vyzkouším i lněné semínko nebo dýňové semínko, ale to až příště. Těsto vložte do vymazané chlebové formy a přikryjte alobalem. Pečte při 200 °C 60 minut. Po hodině sejměte alobal a pečte dalších 10 minut nebo do té doby, než kůrka na povrchu zezlátne. Před vyklopením z formy nechte 10 minut stát.