RECEPTY ADVENI

Bezlepkový chlebík II – tentokrát bez piva

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Bezlepkový chlebík II – tentokrát bez piva

Hlavní přísady

Mouka z hnědé rýže, DMT 20.02.2020
Mouka z hnědé rýže, DMT 20.02.2020
Koupit
Cizrnová mouka hladká 250 g, DMT 05.03.2020
Cizrnová mouka hladká 250 g, DMT 05.03.2020
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Smíchejte zvlášť suché a zvlášť mokré suroviny. Přidejte mokrou směs k suché a pořádně zamíchejte. Vznikne lehce lepivé těsto. Do chleba lze přidat další ingredience dle vaší fantazie – já přidávám kmín, špetku kari a chia semínko. Určitě vyzkouším i lněné semínko nebo dýňové semínko, ale to až příště. Těsto vložte do vymazané chlebové formy a přikryjte alobalem. Pečte při 200 °C 60 minut. Po hodině sejměte alobal a pečte dalších 10 minut nebo do té doby, než kůrka na povrchu zezlátne. Před vyklopením z formy nechte 10 minut stát.