RECEPTY ADVENI

Bezlepkový chléb vol. 2

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Bezlepkový chléb vol. 2

Hlavní přísady

Mouka z hnědé rýže
Mouka z hnědé rýže
Koupit
Čiroková mouka 250 g
Čiroková mouka 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Troubu předehřejeme na 175 °C a do trouby na dno vložíme nádobu naplněnou vodou (ideálně s ledem, aby bylo vypařování pomalejší). Nachystáme si chlebovou formu na pečení, kterou potřeme olejem (používám olej ve spreji). Smícháme pořádně všechny suché ingredience dohromady a pořádně promícháme. Pak postupně přiléváme bublinky (čerstvě otevřená soda) či pivo (přece jen má malé množství kvasnic, které by v celém chlebu nemělo vadit) a pořádně zamícháme. Těsto bylo tužší, lehce lepivé a těžce se s ním pracovalo. Těsto přesuneme do pečící nádoby a rovnoměrně vtlačíme (nejlépe rukou). Vložíme do trouby a pečeme při 175 °C. Po 10 minutách vytáhneme a potřeme chléb lehce olivovým olejem (doporučuji nevynechávat, dodá zajímavou chuť). Pečeme dalších 40 minut. Necháme vychladnout v nádobě a pak pořádně na roštu. Chléb bude uvnitř trochu vlhký, ale přesto výborný.