RECEPTY ADVENI

Bezlepkové tvarohové chlebánky

Bez lepku Bez sóji

Bezlepkové tvarohové chlebánky

Hlavní přísady

Bezlepková směs na pečení SIMPLY ADVENI
Bezlepková směs na pečení SIMPLY ADVENI
Koupit
Čiroková mouka 250 g
Čiroková mouka 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pokud hledáte jednoduchý recept na vláčné housky, už dál nehledejte. Simply Adveni spolu s čirokovou moukou a tvarohem vytvoří skvělou kombinace pro rychlé a jednoduché houstičky.

Smícháme suché ingredience. Zvlášť vyšleháme tvaroh s vejcem, vodou a máslem. Smícháme dohromady (přidáme semínka podle chuti, ale nemusí být), vznikne nám hutné lepivé těsto a necháme v lednici odpočinout 20 minut.

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme papírem na pečení. Pomoučenýma rukama (těsto bude lehce lepivé) rozdělíme na 6 částí, "ušouláme" na bulky, můžeme potřít vajíčkem a posypat semínky, dáme péct na 25 minut. Necháme vychladnout na mřížce.