RECEPTY ADVENI

Bezlepkové štafetky

Bez lepku Bez sóji

Bezlepkové štafetky
Čiroková mouka 250 g
Hlavní přísada
Čiroková mouka 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Těsto

Krém

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Když jsme jako děti zkoušely upíjet kávu, nikdy jsme nechápaly, proč to ti dospělí vlastně pijí. Pak ale člověk ochutnal štafetku a chuť kávy dostala nový rozměr. Spojení vlašských ořechů s kávovým máslovým krémem byla prostě nepřekonatelná. A jak už to bývá, rádi se vracíme do dětství. Spojila jsem protizánětlivou čirokovou mouku s úžasnou kurakkanovou moukou a hurá o pár let zpátky :-)

Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečícím papírem. Z bílků a cukru ušlehejte pevný sníh. Pak po částech lehce zašlehejte mouky. Dejte do trouby a snižet teplotu na 170 °C. Pečte 15 minut (těsto nesmí být příliš tmavé či vysušené). Upečený korpus překlopte na čistou plochu/plech a stáhněte z něj pečící papír.

Nechte vychladnout a mezitím si připravte krém. Asi 30 g másla rozpustíme v kastrolku, odstavíme a vmícháme mouku a polovinu cukru. Vraťte na sporák, přidejte kávu a chvíli povařte. Krém vám krásně ztuhne, asi jako puding. Nechte vychladnout a zašlehejte do zbytku másla, které jste utřeli se zbylým cukrem.

Vychladlý plát rozřežte na části (dle požadované velikosti štafetek). Já jsem rozkrájela na 6 plátků. Vždy dva plátky potřete krémem, přiložte na sebe, a přiklopte třetím, nenatřeným plátem. Ostrým nožem nakrájejte na kostičky požadované velikosti a namáčejte jedním rohem v rozpuštěné čokoládě. Nechte vychladnout, skladujte v chladnu do podávání.