RECEPTY ADVENI

Bezlepkové paleo housky na hamburger

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Bezlepkové paleo housky na hamburger

Hlavní přísady

Kokosová mouka 250 g
Kokosová mouka 250 g
Koupit
Tapiokový škrob 250 g
Tapiokový škrob 250 g
Koupit
Beáta Vörösová

Autor receptu

Píšu blog Veselé Borůvky o paleo / bezlepkové kuchyni a životním stylu.

Ingredience

Na 4 housky (placaté půlky) potřebujete

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Jsou boží. Tečka :) Navíc bez ořechů / mandlí a hotové během chvilky. Peču je pořád a podáváme je i v Rockin´ Café :)

Postup je nesmírně jednoduchý. Abych si ulehčila práci, vše zpracuji tyčovým mixérem a nechám 3 minuty odstát. Zapnu troubu na 180 °C.

Připravím si pečící papír, vymažu tukem (máslo, sádlo). Pomocí lžíce rozdělím hmotu na 4 kopečky, mokrou rukou je uhladím a vytvaruji houstičky. Posypu sezamem. Peču 12 minut.

Poznámka

Recept jsem vyzkoušela i z kokosové mouky od Wolfberry, musela jsem ale přidat více tuku, zhruba 100–120 g, abych dostala těsto stejné husté, lepkavé konzistence. Dejte si na to pozor, kokosové mouky můžou být různé. Pokud se vám těsto nezdá, přidejte tekuté máslo nebo vejce.