RECEPTY ADVENI

Bezlepkové palačinky z kaštanové mouky

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Bezlepkové palačinky z kaštanové mouky

Hlavní přísady

Kaštanová mouka 250 g
Kaštanová mouka 250 g
Koupit
Tapiokový škrob 250 g
Tapiokový škrob 250 g
Koupit
Beáta Vörösová

Autor receptu

Píšu blog Veselé Borůvky o paleo / bezlepkové kuchyni a životním stylu.

Ingredience

2–3 porce (6 kusů)

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Recept, který určitě najde fanoušky všude: palačinky. Jako nejlepší se zdálo použít kaštanovou mouku. Má jemnou ořechovou vůni a chutná sladce, a taky se hodí k jakékoliv náplni. Těsto je jemné, palačinky jsou tenké, pružné, netrhají se, no prostě úspěch :)

Těsto jsem důkladně zamíchala, pokud vzniknou menší hrudky, stačí trochu rozšlehat. Pekla jsem na teflonové pánvičce lehce vymazané kokosovým tukem. I tenčí palačinky jsou pružné, pracuje se s nimi stejně jako s moučným těstem.