RECEPTY ADVENI

Bezlepkové ořechové rohlíčky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Bezlepkové ořechové rohlíčky

Hlavní přísady

Ostropestřecová mouka 250 g
Ostropestřecová mouka 250 g
Koupit
Mouka z hroznových jadérek 250 g
Mouka z hroznových jadérek 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Krom předělávek babiččiných receptů na bezlepkové jsem se rozhodla také minimalizovat obsah cukru a tuku v cukroví. A aby to cukroví bylo zase o chlup zdravější, zvolila jsem speciální mouky s příznivými účinky na naše zdraví. Nezapomeňte rohlíčky připravit dopředu, aby se stihly dobře proležet.

Z uvedených surovin si namícháme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme pár hodin odležet v lednici. Troubu si předehřejeme na 180 °C a plechy buď vytřeme tukem, či vyložíme papírem na pečení. Těsto vyjměme z lednice a prohněteme. V ruce užmouláme kousek těsta na „hada“ a stočíme do tvaru rohlíčku / podkovy. Položíme na plech a trochu připlácneme. Pečeme v rozehřáté troubě 8–12 minut (nějak jsem přesný čas nestihla odsledovat, když jsou rohlíčky pevné, vytahuji je z trouby. Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru (kdybyste si mohli namlít kokosový cukr, bylo by to ideální, já používám kupovaný třtinový). Pokud chcete část rohlíčků obměnit, můžete je obalit třeba v cukru smíchaném se skořicí. Dáme odležet do chladu (já vaším do tašky za okno). Ořechy se rohlíčcích krásně rozleží.