RECEPTY ADVENI

Bezlepkové máslové sušenky

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Bezlepkové máslové sušenky

Hlavní přísady

Čiroková mouka 250 g
Čiroková mouka 250 g
Koupit
Kaštanová mouka 250 g
Kaštanová mouka 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Tyto sušenky oceníte spíše k čaji, jsou pevné, tvrdší (než cookies), prostě odolné. Tedy když je dobře zabalíte a necháte pár dní odležet, změknou. Připomínají mi sušenky podávané k čaji nebo kakau, které si namáčíte a ukusujete. Rozhodla jsem se trochu čaje přisypat i dovnitř. Teda řeknu vám, kombinace máslové chuti, matcha čaje a ideálně čoko kousků je naprosto skvělá. Ale i verze bez čaje se sušenými brusinkami není k zahození :)

Troubu předehřejeme na 170 °C. Plechy si vyložíme papírem na pečení.

Smícháme mouky spolu s xanthanovou gumou a sodou. V misce zvlášť si smícháme rozpuštěné máslo spolu s medem a promíchanou směs přidáme k suché směsi. Vymícháme v pevné těsto. Můžeme přidat podle libovolné chuti. Já jsem do jedné půlky přidala matcha čaj (kombinace másla a matcha čaje je naprosto luxusní) s čoko peckami a do druhé brusinky. Pokud budete přidávat matcha čaj, přidejte ještě trochu panely nebo jiného sladidla. Těsto rozválejte mezi vrstvami potravinové fólie a vykrajujte požadované tvary. Pečte cca 10–12 minut. Sušenky se budou sice tvářit mírně nedodělaně, ale na plechu se při chladnutí dopečou. Nechte vychladnout a pak uzavřete do uzavíratelného pytlíku nebo mističky. Sušenky budou tvrdší, postupem času změknou.