RECEPTY ADVENI

Bezlepkové linecké cukroví

Bez lepku Bez sóji

Bezlepkové linecké cukroví

Hlavní přísady

Bezlepková směs na pečení BAKE-A-CAKE
Bezlepková směs na pečení BAKE-A-CAKE
Koupit
Čiroková mouka 250 g
Čiroková mouka 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Linecké cukroví je sladká vzpomínka na Vánoce. Ani při bezlepkové dietě se jej nemusíte vzdát, díky směsi Bake-a-cake, čirokové a pohankové mouce se vám nejen vždy povede, ale bude krapet zdravější.

Smícháme máslo, moučku a žloutky. Zvlášť smícháme mouky s citrónovou kůrou a špetkou soli. Z obou směsí vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici pár hodin odležet, ideálně do druhého dne.

S těstem po vyjmutí pracujeme rychle. Rozválíme na tenký plát, vykrajujeme požadované tvary a pečeme v rozehřáté troubě na 160 °C cca 8 minut do zrůžovění. Necháme vychladnout a můžeme nechat odležet, než budeme mít čas na plnění, ideálně domácí kyselejší marmeládou.