RECEPTY ADVENI

Bezlepkové linecké

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Bezlepkové linecké

Hlavní přísady

Rýžová mouka hladká 250 g
Rýžová mouka hladká 250 g
Koupit
Tapiokový škrob 250 g
Tapiokový škrob 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Troubu předehřejeme na 175 °C. Mouky jsem spolu s cukrem smíchala pořádně dohromady a přidala rozpuštěné máslo a část mléka. Těsto jsem zpracovávala rukama a postupně přidávala mléko, aby mi vzniklo pevné těsto (na konci bylo pořád trochu lepivé). Těsto jsem zabalila do potravinové fólie a nechala hodinu odpočinout v lednici. Pak jsem těsto znovu zpracovala a rozválela mezi dvěma vrstvami potravinové fólie na tloušťku cca 0,3 mm (aby šlo ještě přesunout na plech vyložený pečícím papírem). Nezapomeňte každý vykrajovaný tvar udělat v sudém počtu (anebo ty přebývající člověk vždycky může sníst). Pekla jsem ve vyhřáté troubě cca 10 minut, než linecké zezlátlo (nesmí být moc tmavé, jinak bude vysušené). Potírala jsem různými marmeládami, které mám v bio kvalitě a neobsahují žádné konzervanty (malinová, pumpkin pie, pomerančová a mango máslo). Před podáváním na stůl jsem je lehce poprášila práškovým cukrem.