RECEPTY ADVENI

Bezlepkové gnocchi

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Bezlepkové gnocchi

Hlavní přísady

Bezlepkový chléb ENERGY tmavý
Bezlepkový chléb ENERGY tmavý
Koupit
Vegavajo
Vegavajo
Koupit
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Bezlepkově peče již dlouhé roky. Vyhlášené je její bezlepkové kváskové pečení. Specializuje se na celozrnné bezlepkové pečení. Její znalosti této problematiky jsou výjimečné. Je zakladatelkou a administrátorkou FB skupiny: Pečeme a vaříme (převážně) celozrnně bez lepku. Alex je autorka unikátní Rebelské kuchařky.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pravé italské gnocchi mají k českým bramborovým knedlíkům hodně daleko. A mají daleko i k tomu, co se prodává v našich obchodech. Jsou lehounké, jako obláček, měkké a hodně, hodně bramborové.

Brambory uvařit ve slupce nebo lépe upéct v troubě či mikrovlnce. Oloupat ještě teplé a prolisovat. Přidat Veganovo vejce a sůl, propracovat těsto.

Z těsta zformovat válečky cca 1 cm silné nakrájet na cca 2 cm kousky. Každý přimáčknout palcem na obrácenou vidličku. Nechat cca 30 minut vychladit v lednici rozložené v jedné vrstvě – například na plechu. Uvařit po menších dávkách – jakmile vyplavou zcedit a případně propláchnout studenou vodou. Opravdu to trvá jen minutu-dvě.

Poznámka

Jsou velice měkké, lehounké a nadýchané. Chcete-li něco podobnějšího českým bramborovým knedlíkům, přidejte mouku.

  • recept Bezlepkové gnocchi