RECEPTY ADVENI

Bezlepkové gnocchi

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Bezlepkové gnocchi

Hlavní přísady

Bezlepkový chléb ENERGY s chia moukou
Bezlepkový chléb ENERGY s chia moukou
Koupit
Vegavajo
Vegavajo
Koupit
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Ráda objevuje nové a neobvyklé suroviny a zkouší, jak se dají použít ve vaření a pečení bez lepku. Vaří a peče po víc než čtyřicet let, z toho přes deset let bezlepkově.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pravé italské gnocchi mají k českým bramborovým knedlíkům hodně daleko. A mají daleko i k tomu, co se prodává v našich obchodech. Jsou lehounké, jako obláček, měkké a hodně, hodně bramborové.

Brambory uvařit ve slupce nebo lépe upéct v troubě či mikrovlnce. Oloupat ještě teplé a prolisovat. Přidat Veganovo vejce a sůl, propracovat těsto.

Z těsta zformovat válečky cca 1 cm silné nakrájet na cca 2 cm kousky. Každý přimáčknout palcem na obrácenou vidličku. Nechat cca 30 minut vychladit v lednici rozložené v jedné vrstvě – například na plechu. Uvařit po menších dávkách – jakmile vyplavou zcedit a případně propláchnout studenou vodou. Opravdu to trvá jen minutu-dvě.

Poznámka

Jsou velice měkké, lehounké a nadýchané. Chcete-li něco podobnějšího českým bramborovým knedlíkům, přidejte mouku.