RECEPTY ADVENI

Bezlepkové bylinkové houstičky s dýňovou moukou

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Bezlepkové bylinkové houstičky s dýňovou moukou

Hlavní přísady

Pohanková mouka 250 g
Pohanková mouka 250 g
Koupit
Čiroková mouka 250 g
Čiroková mouka 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pokud hledáte chutné houstičky plné zdravých bylinek, s lehce česnekovou chutí a nadýchanou konzistencí, pak vyzkoušejte určitě tyto houstičky s dýňovou moukou, které jsou nejen bez lepku, ale také vajec i mléka.

Para ořechy si připravíme den dopředu. Namočíme je na alespoň 12 hodin do vody, kterou občas vyměníme. Před rozmixováním slijeme, necháme okapat a rozmixujeme.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Připravíme plech na pečení.

Mouky smícháme dohromady s kořením, práškem na pečení a xanthanovou gumu. Para ořechy spolu s vodou rozmixujeme na hladký krém, který smícháme s olejem a rozdrceným česnekem. Smícháme tekutou směs se sypkou, vznikne nám pevnější, ale gumové těsto. Namočenýma rukama rozdělíme těsto na 12 dílů a z každé uděláme malou bulku, dáme na plech a pečeme 40 minut. Necháme ideálně dalších 10 minut chladnout ve vypnuté troubě, poté necháme na mřížce úplně vychladnout. Opravdu je nechte nejdříve vychladnout, jinak se vám stane, že zůstane vnitřek poněkud gumový!