RECEPTY ADVENI

Bezlepková variace na Cini minis

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Bezlepková variace na Cini minis

Hlavní přísady

Lněná mouka zlatá 250 g
Lněná mouka zlatá 250 g
Koupit
Čiroková mouka 250 g
Čiroková mouka 250 g
Koupit
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Na obalení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Ze všech surovin vypracujeme tužší těsto. To rozetřeme v tenké vrstvě (asi 2–3 mm) na plech vyložený pečicím papírem. Rádýlkem nebo ostrým nožem nařežeme na kostičky asi 2×2 cm. Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Upečené necháme jen krátce zchladnout a rozlámeme podle naznačených řezů na jednotlivé kousky. Nasypeme do mísy a promícháme s moučkovým cukrem a skořicí. Poté rozložíme v jedné vrstvě zpět na pečicí papír a necháme zcela vychladnout. Podáváme jen tak na zobání, případně jako ranní cereálie s mlékem.

Poznámka

Hotové „Cini minis“ jsou vláčné, nekřoupou tak jako ty kupované, zato jsou plné zdravých ingrediencí, obsahují protizánětlivý čirok a spoustu vlákniny a jen malé množství cukru. Množství cukru si může každý upravit podle vlastní chuti, případně může cukr nahradit jiným sladidlem. Při delším pečení by nejspíš křupat začaly, ale nám vyhovují takhle mírně žvýkavé. Trvanlivost bude určitě několik dní, u nás zmizely během víkendu, takže jsem nemohla vyzkoušet.