RECEPTY ADVENI

Bezlepková roláda s meruňkovým krémem

Bez lepku Bez sóji

Bezlepková roláda s meruňkovým krémem
Čiroková mouka 250 g
Hlavní přísada
Čiroková mouka 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Korpus

Krém

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Upéct roládu je velmi rychlé a jednoduché. A vždycky vypadá moc pěkně. Když se vám tedy na oslavu nechce vypékat s dortem, roláda je jasná volba. Zkuste ji osvěžit meruňkovým krémem, který je v kombinaci s kokosem lahodný.

Troubu předehřejeme na 170 °C. Plech si vyložíme papírem na pečení, který potřeme tukem a vysypeme bezlepkovou moukou.

Mouku smícháme s práškem na pečení a kakaem. Bílky vyšleháme se špetkou soli do sněhu. Žloutky vyšleháme s panelou a opatrně vmícháme sníh. Nakonec vmícháme opatrně mouku. Vzniklé těsto rozetřeme na plech a dáme péct do trouby na 18–20 minut. Po vyjmutí sejmeme z plechu, položíme na čistou látkovou utěrku papírem na pečení nahoru a opatrně jej sejmeme. Podél delší strany přes utěrku zamotáme do rolády. Necháme vychladnout.

Malou část mléka odebereme a rozmícháme v ní pudinkový prášek. Zbytek mléka spolu s cukrem dáme vařit, jakmile začne vřít, přidáme puding a povaříme do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladnout. Následně zašleháme máslo a tvaroh a rozmixované meruňky. Po vychladnutí rozbalíme roládu, rozetřeme krém, trochu můžeme nechat na ozdobení. Po ozdobení posypeme strouhaným kokosem.