RECEPTY ADVENI

Barevná quinoa

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Barevná quinoa
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Quinou na sítku propláchneme pod tekoucí vodou, zalijeme 1,5 násobkem vody, osolíme a přivedeme k varu. Poté stáhneme plamen na nejnižší stupeň a pod pokličkou vaříme 15 minut. Po celou dobu neodkrýváme ani nemícháme. Uvařenou quinou necháme pod pokličkou ještě 5 minut dojít.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na trošce olivového oleje ji orestujeme do zesklovatění. Přidáme listový špenát, kukuřici a pokrájená rajčata. Podlijeme třemi polévkovými lžícemi vody a pod pokličkou 5 minut podusíme. Poté vmícháme uvařenou quinou a dochutíme solí a pepřem.