RECEPTY ADVENI

Banánový chléb

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Banánový chléb
Rýžová mouka hladká 250 g
Hlavní přísada
Rýžová mouka hladká 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Banánový chléb vás překvapí svou intenzivní banánovou vůní a lehce sladkou chutí. Využijete jej nejen pro sladkou snídani, ale také jako chutný zákusek.

Troubu předehřejte na 180 °C.

V míse smíchejte mouky s práškem na pečení, sůl, sodu a skořici. V míse zvlášť smíchejte mandlové mléko, pyré, extrakt, sladidlo a jablečný ocet. Tekutou část přidejte do suché, dobře promíchejte a těsto přesuňte do formy na menší chlebík/biskupský chléb. Pečte 50 minut. Před podáváním nechte vychladnout.