RECEPTY ADVENI

Banánovo-kokosové marokánky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Banánovo-kokosové marokánky
Banánová mouka 250 g
Hlavní přísada
Banánová mouka 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Na zdobení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Marokánky patří mezi oblíbené cukroví, které můžete mlsat celoročně. Zkuste nově z exotické banánové mouky, která dodá cukroví vlákninu a přitom podtrhne skvělou chuť zázvorových marokánek.

V hrnci (ideálně s nepřilnavým povrchem) přivedeme mléko se špetkou soli k varu, vmícháme banánovou mouku a postupně vmícháme také nachystanou vodu. Vytvoří se nám hustá banánová kaše. Necháme lehce vychladnout a případně vmícháme datlový sirup. Nakonec vmícháme ořechy i sušené ovoce.

Troubu rozehřejeme na 170 °C. Lžičkou (či lžící, podle požadované velikosti) uděláme na plechu (vyložila jsem papírem na pečení) hrudky, které pak navlhčenýma rukama lehce rozplácneme. Pečeme 20 minut (podle velikosti, okraje budou hnědnout), necháme vychladnout na plechu. Jakmile vychladnou, ozdobíme vybranou polevou a sušeným banánem a kokosem. Uchováváme v chladu.