Banánovo-kokosové marokánky
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Na zdobení
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Marokánky patří mezi oblíbené cukroví, které můžete mlsat celoročně. Zkuste nově z exotické banánové mouky, která dodá cukroví vlákninu a přitom podtrhne skvělou chuť zázvorových marokánek.
V hrnci (ideálně s nepřilnavým povrchem) přivedeme mléko se špetkou soli k varu, vmícháme banánovou mouku a postupně vmícháme také nachystanou vodu. Vytvoří se nám hustá banánová kaše. Necháme lehce vychladnout a případně vmícháme datlový sirup. Nakonec vmícháme ořechy i sušené ovoce.
Troubu rozehřejeme na 170 °C. Lžičkou (či lžící, podle požadované velikosti) uděláme na plechu (vyložila jsem papírem na pečení) hrudky, které pak navlhčenýma rukama lehce rozplácneme. Pečeme 20 minut (podle velikosti, okraje budou hnědnout), necháme vychladnout na plechu. Jakmile vychladnou, ozdobíme vybranou polevou a sušeným banánem a kokosem. Uchováváme v chladu.