RECEPTY ADVENI

Banánové lívance z podmáslí a čirokové mouky

Bez lepku Bez sóji

Banánové lívance z podmáslí a čirokové mouky
Čiroková mouka 250 g
Hlavní přísada
Čiroková mouka 250 g
Kristýna Zouzalová

Autor receptu

Píše blog o zdravém životním stylu, zbožňuje jógu, knihy, cestování a snaží se všem bezlepkářům dokázat, že i bez lepku se dá naprosto skvěle vařit a péct.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Příprava je naprosto snadná a ani nebudete dlouho stepovat u plotýnky a lívance dlouho smažit, protože jsou raz dva hotové. Díky banánu a hlavně podmáslí jsou lívance úžasně nadýchané, a pokud tomu chcete ještě trochu pomoci, šlehejte těsto o něco déle, než jste zvyklí. Do receptu jsem použila hladkou čirokovou mouku od firmy Adveni, která má vysoký podíl bílkovin a aminokyselin a osobně bych řekla, že i krásně v těstě pojí. No, konec řečí, taky je to bez diskuze – tyhle lívance prostě musíte doma vyzkoušet!

Připravte si mixér a dejte rozpustit máslo. Nejdříve rozmixujte banán do hladkého krému. Postupně přidejte rozpuštěné máslo, vejce, cukr, podmáslí a vždy pečlivě promixujte. V menší míse smíchejte mouky, kypřící prášek, skořici a sůl. Nyní si přelijte tekutou směs do větší mísy, do které postupně zapracujte ručním šlehačem veškeré sypké ingredience. Nebojte se těsto šlehat o chvilku déle, než jste zvyklí, lívance pak budou krásně nadýchané.

Lívance smažte na pánvičce s nepřilnavým povrchem – osobně jsem nakonec nepotřebovala ani kapku oleje – a na nízkém plameni, protože je to opravdu fofr.