RECEPTY ADVENI

BAKE-A-CAKE bábovka

Bez lepku Bez sóji

BAKE-A-CAKE bábovka

Hlavní přísady

Bezlepková směs na (nejen) sladké pečení BAKE-A-CAKE 750 g
Bezlepková směs na (nejen) sladké pečení BAKE-A-CAKE 750 g
Koupit
Kypřící prášek
Kypřící prášek
Koupit
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pekli ji Spejbl s Hurvínkem i Káťa se Škubánkem. Bábovka je zkrátka klasika, bez které si řada českých domácností nedokáže představit nedělní ráno. Důkazem je nespočet receptů, které kolují z ruky do ruky i internetem. Olejová, máslová, šlehačková, oříšková, čokoládová, banánová, prezidentská… atd. V každém případě je to moučník, který byste měli aspoň jedenkrát za život upéct. Už proto, že voní domovem, pohodou a bezstarostným dětstvím.

Uřeme žloutky, Heru, cukr a vanilkový cukr do světle žluté pěny

V míse promícháme směs BAKE-A-CAKE, kypřící prášek a citronovou kůru.

Z bílků ušleháme pevný sníh. Do žloutkové směsi postupně jemně vmícháme suchou směs, mléko, citronovou šťávu a nakonec velmi opatrně sníh z bílků.

⅔ těsta přeneseme do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané strouhaným kokosem. Do zbylého těsta vmícháme prosátý kakaový prášek a přidáme do formy. Můžeme jemně zapracovat vidličkou do světlého těsta.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 45–60 minut. Před vyjmutím z trouby provedeme zkoušku špejlí.

Bábovku necháme nejprve trochu zchladnout ve formě. Poté vyklopíme na mřížku. Zchladlou bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.