RECEPTY ADVENI

Bagety z PARTY směsi

Bez lepku Bez sóji

Bagety z PARTY směsi
Bezlepkový chléb PARTY bílý nebo bagety
Hlavní přísada
Bezlepkový chléb PARTY bílý nebo bagety
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

V hrnku smícháme cca 30 ml vlažného mléka, 5 g sušeného droždí a 1 čajovou lžičku cukru a necháme kvásek vzejít (na ústředním topení vzejde rychleji).

Kvásek nalijeme do bezlepkové směsi, zamícháme vařečkou.

Ve zbytku mléka rozmícháme vejce a tekuté máslo. Směs (nesmí být horká) zamícháme do mouky s kváskem a vypracujeme těsto.

Z těsta mokrou rukou vytvarujeme na pečícím papíře 3 bagetky, které necháme cca 30 minut kynout, přikryté utěrkou nebo mísou apod. (Bagetky můžeme péct také ve formách.)

Mezitím nahřejeme troubu na 200 °C, na dno dáme nádobu s vodou.

Vykynuté bagetky asi 3× šikmo nařízneme, můžeme potřít rozmíchaným vajíčkem a posypat mákem, sezamovými semínky apod.

Pečeme cca 25 minut (záleží na vaší troubě).

Pokud není povrch bagetky posypaný, můžeme ještě horkou bagetku potřít máslem.