RECEPTY ADVENI

Bábovka perníková

Bez lepku Bez sóji

Bábovka perníková

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Bezlepkové perníkové koření
Bezlepkové perníkové koření
Koupit
Kateřina Lahoda

Autor receptu

Přece musí existovat způsob, jak zdravě hubnout či udržovat váhu, a přitom netrávit hodiny v kuchyni. Zkrátím to – existuje!

Ingredience

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Není nad to provonět domácnost hřejivým perníkem. Tato bábovka vychází z receptu na litý perník od Kateřiny Lahody. Ten jsme si natolik oblíbili, že jsme ho převedli i do bábovkové podoby. V ingrediencích figuruje med a švestková povidla. Povidla dopomohou k výraznější chuti a vláčnosti, med se zase postará o to, že moučník vydrží déle čerstvý.

Vyšleháme vlažné mléko s vejci a cukrem. Za stálého šlehání postupně přidáváme med, povidla, rum a olej.

V míse promícháme směs BAKE A CAKE s kypřícím práškem, perníkovým kořením, a pokud chceme mít moučník tmavší, přidáme i kakao.

Sypkou směs postupně vmícháme do tekuté, až nám vznikne hladké řidší těsto bez hrudek.

Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou a těsto nalijeme dovnitř.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 50 minut. Před vyjmutím z trouby provedeme zkoušku špejlí.

Vychladlou bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem, nebo ji můžeme ozdobit citrónovou či čokoládovou polevou.

Podle receptu na litý perník od Kateřiny Lahody

Foto: Adveni
  • recept Bábovka perníková