Bábovka perníková
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Podle receptu na litý perník od Kateřiny Lahody
Vyšleháme vlažné mléko s vejci a cukrem. Za stálého šlehání postupně přidáváme med, povidla, rum a olej.
V míse promícháme směs BAKE A CAKE s kypřícím práškem, perníkovým kořením, a pokud chceme mít moučník tmavší, přidáme i kakao.
Sypkou směs postupně vmícháme do tekuté, až nám vznikne hladké řidší těsto bez hrudek.
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou a těsto nalijeme dovnitř.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 50 minut. Před vyjmutím z trouby provedeme zkoušku špejlí.
Vychladlou bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem, nebo ji můžeme ozdobit citrónovou či čokoládovou polevou.
Foto: Adveni