RECEPTY ADVENI

Bábovka malinová s vaječným koňakem

Bez lepku Bez sóji

Bábovka malinová s vaječným koňakem
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Lenka Jurečková

Autor receptu

Lenka se stala nejznámějším propagátorem bezlepkového chleba s psylliem. Ten podle jejího návodu pečou tisíce lidí odkázaných na bezlepkovou dietu a láskyplně mu přezdívají Jureček!

Ingredience

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Oddělíme si bílky od žloutků. Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh. Zatím si ho odložíme stranou.

V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej, vaječný koňak a směs BAKE A CAKE. Opatrně vmícháme připravený sníh z bílků a nakonec zamícháme maliny.

Formu vymažeme olejem a vysypeme strouhaným kokosem. Opatrně do formy přelijeme těsto.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170–180 °C zhruba hodinu. Po prvních 20 minutách pečení přikryjeme vrch formy alobalem a dále pečeme s ním. Zda je bábovka upečená, zkontrolujeme špejlí. Zapíchneme ji do středu bábovky a ven musí „vyjít“ čistá. Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou a také tím, jakou formu použijeme.

Hotovou bábovku vyndáme a necháme chvíli odpočinout, potom opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.

Foto: Lenka Jurečková
  • recept Bábovka malinová s vaječným koňakem