RECEPTY ADVENI

Bábovka cizrnová

Bez lepku Bez sóji

Bábovka cizrnová

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Kypřící prášek
Kypřící prášek
Koupit
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Tato bábovka je zajímavá nejen použitím cizrny, ale také tím, že se do ní nepřidává žádný tuk. Je vhodná i pro osoby s nesnášenlivostí laktózy nebo alergií na kasein, protože pro její přípravu nepotřebujeme mléko. Jako tekutina je zde důvtipně použita šťáva z pomerančů. Při posezení u této bábovky můžete pobavit hádankou, z čeho je. Mrkvový dort, dýňový koláč, cuketová buchta, dokonce dort Mecháček se špenátem – to vše už tady bylo. Ale cizrna? Málokdo ji v této výborné bábovce dešifruje.

Směs BAKE A CAKE smícháme s práškem do pečiva a kakaem.

Cizrnu rozmixujeme do hladka.

Vejce utřeme s cukrem a přilijeme šťávu z pomerančů, promícháme.

Všechny připravené ingredience důkladně smícháme. Vzniklé těsto nalijeme do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané kakaem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 45 minut. Zda je bábovka upečená, zkontrolujeme špejlí. Zapíchneme ji do středu bábovky a ven musí vyjít čistá. Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou a také podle toho, jakou formu použijeme.

Vychladlou bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.

Inspirováno časopisem Apetit: Cizrnová kakaová buchta

Foto: Adveni
  • recept Bábovka cizrnová
  • recept Bábovka cizrnová