RECEPTY ADVENI

Bábovka Bounty

Bez lepku Bez sóji

Bábovka Bounty
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Lenka Jurečková

Autor receptu

Lenka se stala nejznámějším propagátorem bezlepkového chleba s psylliem. Ten podle jejího návodu pečou tisíce lidí odkázaných na bezlepkovou dietu a láskyplně mu přezdívají Jureček!

Ingredience

Na těsto

Na kokosovou vrstvu

Na polevu

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Vnitřní kokosová vrstva

Oddělíme si 2 bílky od žloutků. Žloutky dáme bokem. Z těchto 2 bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, přidáme k němu moučkový cukr a šleháme dál, dokud není sníh lesklý a pevný. Pak do něj jemně vmícháme strouhaný kokos, rum a rozpuštěnou bílou čokoládu. Takto připravenou vnitřní kokosovou vrstvu si dáme stranou.

Těsto

Oddělíme bílky ze zbylých 4 vajec a vyšleháme je se špetkou soli do pevného sněhu.

Všechny žloutky (včetně 2, které nám zbyly z přípravy kokosové vrstvy, tedy celkem 6 žloutků) v míse utřeme s cukrem do světlé pěny, přidáme mléko, olej. Pak přidáme směs BAKE A CAKE smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a kokosem.

Nakonec opatrně vmícháme vyšlehaný sníh.

Bábovka

Takto uložíme těsto a náplň do bábovkové formy.

Bábovkovou formu vymažeme olejem a vysypeme kokosem.

Přelijeme do ní půlku z celkového množství těsta, pak navršíme kokosovou náplň. Kokosovou náplň plníme kousek od krajů a kousek od středu (můžeme k tomu použít cukrářský sáček, který hodně ustřihneme, aby vznikla velká díra, náplň moc nemačkáme).

Zalijeme druhou půlkou těsta a dáme péct.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 50 minut. Zda je bábovka upečená, zkontrolujeme špejlí. Zapíchneme ji do středu bábovky a ven musí vyjít čistá. Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou a také podle toho, jakou formu použijeme.

Bábovku můžeme hned po upečení opatrně vyklopit z formy.

Jakmile vychladne, polijeme ji rozpuštěnou čokoládou a necháme ztuhnout.

Foto: Adveni
  • recept Bábovka Bounty
  • recept Bábovka Bounty