RECEPTY ADVENI

Aztékovy chlebové tyčinky

Bez lepku Bez sóji

Aztékovy chlebové tyčinky
Bezlepkový chléb AZTÉK s nopálem
Hlavní přísada
Bezlepkový chléb AZTÉK s nopálem
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Směsi na pečení chleba se dají využít i kreativně! Pokud chcete oživit vaše jídlo nebo hledáte něco pro návštěvy, aby mohli vaši hosté jen tak něco přikusovat, určitě vykoušejte chlebové tyčinky. Směs Azték přináší velmi zajímavou alternativu obohacenou zdravou nopálovou moukou.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Mouku smícháme s kořením. V hrnci svaříme vodu s máslem a nadrceným česnekem. Jakmile se máslo rozpustí a z vody se začne kouřit, přisypeme směs mouky a rozmícháme. Necháme minutku dvě a přesuneme do mísy. Vznikne nám takový tuhý „knedlík“, který necháme vychladnout. Pak postupně po jednom vmícháme vejce, další přidáme až po úplném zapracování prvního. Nejdříve se hmota rozpadne a pak zase spojí v „masu“. Vznikne nám pevnější lepivější těsto, které naplníme do pevnějšího sáčku, kterému jsme ustřihli roh (velikost závisí na vás, cca 0,5 cm?), ideálně plníme do látkového sáčku, jelikož těsto je dost tuhé. Na plech vyložený papírem na pečení tvarujeme tyčinky podle požadované délky i šířky. Pečeme 20–25 minut dozlatova (podle trouby a velikosti tyčinek). Před podáváním nechte vychladnout.