RECEPTY ADVENI

Arašídovo-čokoládové muffiny

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Arašídovo-čokoládové muffiny
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Oba druhy mouky promícháme s cukrem, práškem do pečiva a xathanem. Přilijeme olej a vodu a metličkou nebo ručním šlehačem vypracujeme středně husté těsto. Na závěr vmícháme posekané arašídy a čokofloky. Formičky na muffinky (silikonové nebo papírové košíčky vložené do formy) naplníme těstem asi do dvou třetin, vršky můžeme ještě posypat čokofloky a arašídy, a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C, do které na dno vložíme plecháček s vodou. Pečeme asi 25–30 minut, propečení zkoušíme špejlí. Používáme-li silikonové formičky, vyklepneme muffinky ještě vlažné, aby se odspodu nezapařily. Pokud pečeme muffiny v kovové formě vyložené papírovými košíčky, vyndáme teplé muffiny z formy a necháme je vydýchat jen v papírovém košíčku.