RECEPTY ADVENI

Arašídovo-borůvkové muffiny

Bez lepku Bez sóji

Arašídovo-borůvkové muffiny
Kristýna Zouzalová

Autor receptu

Píše blog o zdravém životním stylu, zbožňuje jógu, knihy, cestování a snaží se všem bezlepkářům dokázat, že i bez lepku se dá naprosto skvěle vařit a péct.

Ingredience

Pracovní postup

Muffiny jsou bezesporu klasikou, která nikoho neurazí. Já mám na muffinech nejradši to, že se může těsto nalít do papírových mističek a už s tím není další práce. V tomto receptu jsem testovala arašídovou moukou od firmy Adveni, která je sama o sobě neskutečně buráková (v dobrém slova smyslu) a navíc jsem přidala i trochu arašídového másla. Poslední dobou mám skvělou zkušenost s těstem na muffiny, které lehce připomíná pěnu. Muffiny jsou pak víc vláčné a nadýchané a vydrží tak i několik dní…

Připravte si formu na muffiny a předehřejte si troubu na 180 °C. Ve větší míse vyšlehejte povolené máslo do světlého krému, přidejte postupně cukr, vejce, arašídové máslo, šťávu z pomeranče a vždy pečlivě vyšlehejte. V menší míse smíchejte mouky, sodu, kypřící prášek a sůl. Postupně přidejte sypké ingredience do mísy s krémem a promíchejte.

Nyní dle libosti přidejte borůvky - já dávám pár kuliček na dně formičky a i nahoru, aby byly borůvky hezky vidět.