RECEPTY ADVENI

Arašídovo-banánový chlebíček

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Arašídovo-banánový chlebíček
Banánová mouka 250 g
Hlavní přísada
Banánová mouka 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Všechny sypké suroviny promícháme. Banány rozmixujeme s trochou vody, spolu s olejem a vodou je přidáme k moučné směsi, ručním šlehačem nebo metličkou vypracujeme ne příliš řídké těsto. Vodu doléváme podle potřeby, záleží na velikosti a zralosti banánů i na savosti mouk. Na závěr vmícháme čokofloky. Těsto přendáme do chlebíčkové formy a pečeme při 160 °C asi 35–45 minut, až se těsto přestane lepit na špejli. Doba pečení záleží na velikosti formy, pokud chceme chlebíček menší a vyšší, je potřeba péct delší dobu. Upečený chlebíček vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil a nesrazil.

Poznámka

Arašídová mouka se vyrábí z nepražených arašídů. Chcete-li výraznější arašídovou chuť, před použitím mouku nasucho opražte na pánvi, až se rozvoní.