RECEPTY ADVENI

Arašídové sobí sušenky

Bez lepku Bez mléka

Arašídové sobí sušenky

Hlavní přísady

Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES
Koupit
Mouka z červené čočky 250 g
Mouka z červené čočky 250 g
Koupit
Radka Vrzalová

Autor receptu

Zkouším, kam až mě bezlepkové mouky „pustí“. Ráda přetvářím staré a zaprášené recepty mé prababičky do moderní a hlavně bezlepkové formy.

Ingredience

Na dozdobení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Cukr vyšleháme se sirupem a vejcem nebo náhradou, přidáme vanilkový extrakt a arašídové máslo, vyšleháme mixérem v kompaktní krém.

Přisypeme směs mouk, sůl, jedlou sodu a xantan. Rukou vyhněteme vláčné těsto, které rozválíme na silikonové podložce nebo ploše posypané moukou.

Skleničkou vykrajujeme kolečka, která klademe na pečící papír na plechu. Pečeme cca 12 minut ve vyhřáté troubě na 160 °C.

Po upečení necháme vychladnout na plechu na mřížce a zdobíme dle fantazie.