RECEPTY ADVENI

Antihistaminové sušenky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Antihistaminové sušenky

Hlavní přísady

Mouka z hnědé rýže
Mouka z hnědé rýže
Koupit
Rýžový škrob
Rýžový škrob
Koupit
Radka Vrzalová

Autor receptu

Zkouším, kam až mě bezlepkové mouky „pustí“. Ráda přetvářím staré a zaprášené recepty mé prababičky do moderní a hlavně bezlepkové formy.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Troubu si předehřejeme na 170 °C. Povolený tuk vyšleháme s panelou do světle hnědé pěny (cca 3 minuty), za stálého šlehání přidáme gel z psyllia, pak extrakt, špetku soli, mouky, vločky a matcha čaj až se vytvoří hladké těsto. Můžeme použít i mixér. Nakonec už jen silikonovou stěrkou nebo rukama vmícháme čokoládovou náhražku a sušené ovoce. Těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme 20 minut odpočívat zabalené v lednici.

Po odpočinutí nás i těsta vyválíme těsto buď mezi dvěma díly potravinářské folie a vykrájíme nebo v ruce tvarujeme placičky o výšce 1 cm, na které přenášíme sušenkovým razítkem různé motivy (pokud se těsto na razítko lepí, je dobré mít při ruce trochu rýžové mouky a razítko vždycky trochu omoučit (konečná výška 0,5 cm).

Sušenky přeneseme na plech a pečeme cca 15 minut. Upečené necháme vychladnout na mřížce. Skladujeme v plechové dóze i několik týdnů.