RECEPTY ADVENI

Amarantovo-rýžová směs s červenou řepou a špenátem

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Amarantovo-rýžová směs s červenou řepou a špenátem
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Červenou řepu upečeme nebo uvaříme doměkka. Po zchladnutí ji oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

Amarant a rýži smícháme, odměříme jejich společný objem pomocí hrnku, na jemném sítku propláchneme a necháme důkladně vykapat. Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Zasypeme propláchnutým amarantem a rýží a minutu společně opékáme. Poté zalijeme vodou, které by měl být dvojnásobek k objemu amarantu a rýže (odměříme stejným hrnkem). Přidáme bylinky, osolíme a přivedeme k varu. Poté stáhneme na nejnižší stupeň a vaříme pod pokličkou 15 minut. Následně vmícháme uvařenou řepu a nahrubo nakrájený listový špenát a ještě asi 5 minut povaříme, až jsou rýže a amarant měkké. Podle potřeby můžeme dolít trochu vody. Na závěr ještě podle potřeby dosolíme a dochutíme čerstvě namletým pepřem.

Poznámky

Pokud máte domácí červenou řepu, můžete jejími listy nahradit špenát.