RECEPTY ADVENI

Amarantové palačinky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Amarantové palačinky
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Ze všech surovin umícháme řídké palačinkové těsto. Necháme ho 20 minut odpočinout, a pokud příliš zhoustne, doředíme trochou vody. Na pánvi lehce vymazané olejem smažíme tenké palačinky. Promažeme je oblíbenou náplní (u mě vítězí jahodová marmeláda, ale lze použít jakýkoli džem, nutelu, med, …) a můžeme servírovat.

Poznámka

POZOR! Palačinky mají velmi specifickou chuť a jsou vhodné jen pro ty, kdo mají rádi amarant.