RECEPTY ADVENI

Ajdov kruh neboli slovinský chleba s pohankou a ořechy

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ajdov kruh neboli slovinský chleba s pohankou a ořechy

Hlavní přísady

Bezlepkový chléb ENERGY tmavý
Bezlepkový chléb ENERGY tmavý
Koupit
Pohanková mouka 250 g
Pohanková mouka 250 g
Koupit
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Bezlepkově peče již dlouhé roky. Vyhlášené je její bezlepkové kváskové pečení. Specializuje se na celozrnné bezlepkové pečení. Její znalosti této problematiky jsou výjimečné. Je zakladatelkou a administrátorkou FB skupiny: Pečeme a vaříme (převážně) celozrnně bez lepku. Alex je autorka unikátní Rebelské kuchařky.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pohankovou mouku spařit 200 ml vroucí vody, rozmíchat na drobečky, nechat vystydnout, zadělat těsto s ostatními surovinami a nechat vykynout asi dvě hodiny. Z vykynutého těsta zformovat bochník a nechat vykynout podruhé v ošatce. Upéct na rozpálené litině, kameni nebo v litinovém hrnci s poklicí. Před vsazením do trouby postříkat vodou. Péci v páře 15 minut na 250 °C, bez páry nechat dopéci 35 minut na 170 °C. Hotové zase postříkat vodou.

  • recept Ajdov kruh neboli slovinský chleba s pohankou a ořechy