RECEPTY ADVENI

Ajdov kruh neboli slovinský chleba s pohankou a ořechy

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ajdov kruh neboli slovinský chleba s pohankou a ořechy

Hlavní přísady

Bezlepkový chléb ENERGY s chia moukou
Bezlepkový chléb ENERGY s chia moukou
Koupit
Pohanková mouka 250 g
Pohanková mouka 250 g
Koupit
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Ráda objevuje nové a neobvyklé suroviny a zkouší, jak se dají použít ve vaření a pečení bez lepku. Vaří a peče po víc než čtyřicet let, z toho přes deset let bezlepkově.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pohankovou mouku spařit 200 ml vroucí vody, rozmíchat na drobečky, nechat vystydnout, zadělat těsto s ostatními surovinami a nechat vykynout asi dvě hodiny. Z vykynutého těsta zformovat bochník a nechat vykynout podruhé v ošatce. Upéct na rozpálené litině, kameni nebo v litinovém hrnci s poklicí. Před vsazením do trouby postříkat vodou. Péci v páře 15 minut na 250 °C, bez páry nechat dopéci 35 minut na 170 °C. Hotové zase postříkat vodou.